Det snurrar runt i huvudet!

Actions, textures, eyepopping, wash, ramar, kloning, gradient-map...ojojojoj, Photoshop är STORT!  Jag måste göra reklam för Mikaelas fantastiska online-kurs; hon kör den i juni också! Gör den, säger jag bara; så mycket bra tips och trix och bäst av allt är att hon är så bra på att förklara enkelt och pedagogiskt! Det här, att använda textures, får ni bl a lära er ;

197060-277

Nu ska jag göra en inte fullt lika rolig sak, nämligen betala räkningar! Och så vill Joel tacka för alla GRATTISar! Tack!

Någon fyller 4 år idag...

...och han trampar runt i lägenheten på en ny cykel, lycklig! Grattis fantastiske Joel!
image276

Ok, göteborgare med omnejd!

Tipsa mig om bra loppmarknader, please!  Ha en skön weekend, det tänker jag ha!

Ny på Swescrapbook...

Ett Ord i Veckan - Hemma
image275

Scrappa?

Nej, jag har ingen större lust; vill bara photoshoppa...men jag har tagit på mig att göra ett album till en god väns dotter som går ut gymnasiet snart, så jag kommer inte undan! Nä, så illa är det inte; har massor av bilder att beställa och nytt paket från Studio Calico som ligger och tittar på mig, så snart...

Eftersom det är så trist att bara läsa text i en blogg, kan jag visa hur olika en bild kan se ut efter olika behandlingar i Photoshop:

Original, rätt mörk och tråkig...
197060-272

Fresh and colourful (action från Pioneer woman) samt något bearbetad innan...
197060-273

Action Vintage Film (STOOOOR favorit just nu!)
197060-274

Det var det, trevlig söndagskväll!

Märkligt...

Sedan ungefär två veckor tillbaka har mina läsare halverats enligt Scraptoppen...undrar varför? Uppdaterar jag för sällan, eller är beror det på något annat? Vädret?

Jag önskar Er som är här en riktigt varm, skön helg! Fotografera och scrappa duktigt!

Photoshopping!

Nämen, guuuuuuud, vad kul det är, detta fantastiska Photoshop! Vi har hållit på en vecka och lärt oss massor av trix redan, bl a Wash, som är ett sätt att ge sina bilder ett lite "skitigt" uttryck. Här har jag valt smutsigt orange som ton:
                                                                                           197060-270197060-271

Jag har fortfarande lite svårt att få till hudtonerna vid sådana här avancerade trix, men skam den som ger sig! Nu svider det i mina ögon, kan det vara dags för bädden, tro? Godnatt till Er!

Hej!

Så värst länge kunde jag inte hålla mig härifrån, men några täta uppladdningar blir det inte på ett tag till; Mikaelas Photoshopkurs är SÅÅÅÅÅ BRA! T o m jag fattar vad jag gör! Nästan hela tiden i alla fall...några uppladdningar av foton blir det icke idag; ni får hålla tillgodo med nya layouter...

197060-269197060-268

Jag återvänder till Photoshop! Scrapbookingen har fått allvarlig konkurrens! Vi hörs!