Näe, vad jag är glömsk!

Nu skäms jag!  Marie/Lily, den fantastiska, skickade ett alldeles underbart paket till mig för ett tag sedan och jag har glömt tacka henne för det här i bloggen! Tusen tack för det fina innehållet, av vilket ni får se inget, för det ska jag göra fina saker av!


Tror jag ska följa med...

på  scrapkryssning!


Lite nytt för SWE Scrapbookbloggen...

Hu, här öser regnet ner idag och jag tycker synd om min sambo och äldste sonen som ska resa ett garage...

Ingen av er har väl missat att det blev vintertid igen natten mellan lördag/söndag? Nu vet ni i alla fall...alltså, jag gillar verkligen inte dessa tidsomställningar; Joel hade äntligen börjat sova lite längre på morgnarna, ända till 6:30 och det är en enorm skillnad mot 5:00-5:30! Men vad händer nu då? Jo, han vaknar runt halv sex igen! Och morgnarna blir såååå långa...

Jaja, det tar väl ett litet tag tills han vant sig och under tiden kan jag ju glädja mig åt att få lite mer tid på kvällen till scrapping! Här är nytt som presenterades på bloggen i helgen:

Först ut var färgutmaning:
197060-145

Nästa utmaning var att göra en clearlayout, alltså använda genomskinlig plastfilm;
197060-144

Sista utmaningen, Ett Ord i Veckan - "Talang"
197060-146

Det var det för den här gången! Scrappa lugnt!

Åh, Joel, ställ dig vid den väggen, snälla!

Sånt papper har mamma! Tja, nästan så var det faktiskt idag...en promenad och mamma ser bara scrapvänliga väggar! Suck, ibland är man nog ganska jobbig mamma...

197060-143197060-142197060-141197060-140197060-139197060-138

Joel, nu får du börja plocka undan lite...

Visst, mamma!
image136


Och en bild på det största intresset; stora maskiner! Det går knappt att åka förbi en byggarbetsplats längre...
image137

Kul utmaning!

Slösa/Malin utmanade mig för ett tag sedan, men jag är ju sällsynt seg på sådant...här är den i alla fall:

YOUR ROCK STAR NAME: (first pet & current car): 
Putte Volvo
YOUR GANGSTA NAME: (fav ice cream flavor, favorite cookie): 
Strawberry Carrotcake
YOUR "FLY Guy/Girl" NAME: (first initial of first name, first three letters of your last name):
E Joh
YOUR DETECTIVE NAME: (favorite color, favorite animal): 
Black Monkey
YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, city where you were born)
Annika Goteborg
YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first)
Joh Ev
SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink put "The"):
The Red Daiquiri
NASCAR NAME: (the first names of your grandfathers)
Karl Ake
STRIPPER NAME: (the name of your favorite perfume/cologne, favorite candy)
Cerutti Liqourice
WITNESS PROTECTION NAME: (mother's & father's middle names )
Eva Ake

Nu utmanar jag den som vill och bjuder på chokladmuffins! Skulle varit hallon, men de var ju slut,
så jordgubbe fick det bli...
image135


Söndagslugnet råder...

Idag har vi haft en riktigt mysig dag, jag och sonen. Tillsammans med sonens pappa besökte vi den delikata restaurangen McDonald´s, varefter pappa åkte för att se äldre sonen spela hockey. Jag och Joel gick då på Joels första biobesök någonsin; en stor händelse! Vi såg Alfons Åberg på Frölunda Kulturhus. Tyvärr var det just den film som vi har hemma, så efter en halvtimme ville han gå; då var godiset slut och filmen inte rolig längre! 

Vi tog sedan bussen hem; det var nog mer spännande än filmen! Väl hemma mötte Joel en kompis och de lekte i en och en halv timme, sedan höll jag på att frysa ihjäl! In i värmen och äta, på med Bolibompa och jag satte mig en stund vid datorn. En kvart senare gick jag in och där låg han alldeles däckad och sov...lille killen! Han måste varit helt slut! 

Så, här är jag och surfar runt! Men jag är förkyld och ska nog passa på att vila mig lite; det blir liksom inte så mycket av den varan under dagarna...

Här är en layout som presenterades på  
swescrapbook igår. Uppdraget var Ett Ord i Veckan - Gåta

image133


Fredagskväll!

Och det betyder oftast scrappingkväll för mig, men idag tror jag att jag skippar det...är lite för trött och på väg att bli förkyld. Fast man ska aldrig säga aldrig; det ligger ett verk och stirrar på mig därute...

Två gånger denna vecka har småfåglar flugit in i fönstret här hemma och ena gången tog vi in den lille darrande blåmesen. Jag tog fram kameran och fyrade av, livrädd att han skulle flyga iväg! Men han var helt omtöcknad och satt där så fint, fast jag vågade inte ta mer än två bilder. Till slut tog vi ut honom på balkongen igen och han flög iväg... 

image132


Den andra lille stackaren var en kungsfågel och har ni sett en sådan? Sååååååååå liten...fast det fotot ligger i min telefon fortfarande, så det får ni inte se...men en cowboy är väl inte heller helt fel? Med det önskar jag er en underbar helg!

197060-130 

Sakta men säkert lär jag mig...

...det senaste operativsystemet Windows Vista! Saker och ting ligger inte riktigt som de gjort i XP-versionen, men det är ju ändå det lättaste att lösa; värre är att jag inte har kvar mina gamla trotjänare och inte heller kan ladda in dem! Jag klarar mig inte utan Word, Excel och värst av allt Photoshop! Suck! Dock har jag löst problemet med widescreenformatet; det var såklart en inställningsfråga...tänkte inte ens den tanken först.

Jag har kollat runt lite i andras bloggar och märkt en tendens till en viss trötthet på köphysteri och det allra senaste materialet på alla alster. Det är som om man slår knut på sig själv för att hela tiden överträffa sitt senaste verk! Jag tror jag känner lite grand samma sak; själva grunden i det som fick mig att börja scrappa var ju att nedteckna minnen...kanske ska använda det jag har här hemma ett tag och sluta beställa så förbannat mycket! Jag menar, det är ju ändå bara kul att använda en eller två i en gigantisk förpackning!

Vad trist jag lät nu! Men håll med om att köphysterin verkligen är hysterisk!

Lite nytt från
SWEScrapbook; den första ett bidrag till Ett Ord i Veckan - Ljuvligt
197060-128

Det andra till temat När löven faller
197060-129

Ha en go kväll, kvinnor! För det är ni väl, de flesta som läser här?

Äntligen!

I kontakt med resten av världen, menar jag; vår dator kraschade totalt, så yes, nu sitter jag här vid sprillans ny burk och är med igen! Det är ju helt sjukt att vara så beroende av dator, men bara till att erkänna; jag är verkligen helt beroende!

Men jag har en fråga till er som har widescreenskärm; det blir ju helt förvriden verklighet med både bilder och layouter; fyrkantiga layouter ser ju ut som liggande letter! Jag vet faktiskt inte om jag gillar det här med widescreen...ge mig gärna era synpunkter, ni som jobbar med bilder.

Till sist har jag ett nytt alster att visa, som ligger ute på SWEScrapbook nu, en scraplift på ett av Lucys underbara verk. Önskar er alla en trevlig helg!

197060-127

Väldigt snabbscrappat är kul!

Ja, gud vad skönt det är när det går fort ibland! Här har jag kladdat med allmogefärg, guld, och kastat dit ett gäng fjärilar. Jag tycker så mycket om fotot på Joel och kommer nog att scrappa det igen.

197060-123