Favoritlayouter 2008

SVÅÅÅÅÅÅRT!!!Jag tror det blir så här, kanske ändrar jag om ikväll!

Mina tio fotofavoriter 2008

Då hoppar jag på  Mikaelas utmaning. Inte lätt alltså, men dessa betyder av olika anledningar extra för mig. De är inte alls perfekta på något sätt, men har det där lilla som betyder så mycket varje gång jag tittar på dem. Här kommer de, utan inbördes rangordning:
Men, se, där kom det en tomtebild i alla fall! Nåja, även solen har fläckar...imorgon ska jag ta tag i årets layouter, till dess, sov gott eller vad ni nu ska göra; själv ska jag stoppa mig och min snoriga skalle i säng och kolla tv... 

God fortsättning!

Så här länge brukar jag inte vänta med att uppdatera, men det har varit skönt att strunta i det ett tag. Som många andra har vi haft annat att göra och som många andra har vi också drabbats av förkylningar och feber! Det är ju typiskt att det kommer när man är ledig, blir liksom inte så ledigt då...

Jag ska inte tråka ut er med julbilder, eller missförstå mig rätt, naturligtvis är julbilder också fina. Men jag tröttnar på julgran, pynt och allt annat som har med julen att göra redan på juldagen, för då är det liksom över; vi har haft granen klädd sedan länge och tja, det känns som om att det är färdigt helt enkelt...så, därför blir det ett par bilder på en sjuk son i stället. Han ska alltid äta något så fort han ser på tv, det kommer nog från pappa...Vunnit har jag också gjort; ett Jolly Giftset inne på Scraproom! Och jag som inte ens har en apparat att använda det i! Fast nu är jag lite sugen på någon sådan variant. Ni som vet, tar Cuttlebugen även Quickutz dies?

Avrundar med en lo jag gjorde igår. Den blev lite smått hysterisk, men man kan väl inte bli helnöjd med alla...förresten ska jag nog göra mikaelas utmaning om de tio bästa layouterna man själv tycker att man gjort under 2008. Det börjar bli en tradition.Om vi inte ses mer innan nyår, så Ett Gott Slut till Er alla!

Önskan

Veckans ord på swescrapbook är - Önskan. Den här gjorde jag till den utmaningen:Idag har jag inhandlat de sista julklapparna och det känns sköööööööööööönt! Nu är det bara maten kvar...och slå in klapparna...och städa...och stryka jättestoooora linneduken till jättestooooora bordet...och tvätta...och klippa oss...och...tja, julfrid, vad är det?

Efter helgerna är det jag som bara måste ta tag i min vikt, för nu är det f-n inte roligt längre; det handlar inte om någon groteskt stor viktminskning, men när ALLA kläder sitter tight, även otighta kläder, då är det inte skoj! Så, hej nöjdmedsinvikttillsommarenAnnika, här kommer jag!

Jag vill vinna!

Du också? Kila in till arkivet design och ta chansen att vinna en biljett! Jag har förstås redan köpt en, men man kan ju få pengarna tillbaks...3ndypapir från Norge

De är helt ljuvligt underbara! 


I love those papers! And this is superfun;
Sis catwalk ! Showcasing layout below...

Nytt

Förra året, när J var tre och ett halvt år, gjorde jag en intervju med honom som blev till ett scrappat alster. Jag bestämde mig för att göra samma sak under ett par år framöver, ställande samma frågor med ett års mellanrum och igår blev årets intervju färdig:Och här skulle det komma ytterligare en, men det går helt enkelt inte att ladda upp mer...ha en go lördag!

Edit -
Här är frågor och svar:
1. Vad tycker du är roligt?

     - Leka med monstertruck med Agroj, lego och datorn...


2. Vad tycker du är tråkigt?

     -  Att inte ha någon att leka med...att vara ledsen...


3. Varför måste man sova?

    -  För att man måste det! Annars blir man arg!

4. Vad ska du göra när du blir stor?

    -  Jag ska spela fotboll och faktiskt hockey! Det var dom jag ville säga!


5. Vad ska du jobba med då?

    - Äh, jag vet inte...


6. Var kommer bebisar ifrån?

    - Snippan!


7. Hur kommer bebisar in i magen?

    -  Man måste göra ett hål i magen. Måste man borra då, mamma?


8. Vilka är dina favoritkläder?

    - De här, som jag har på mig! (Blå joggingbyxor och gul hundtröja)


9. Var bor tomten?

    - I Nordpolen!


10. Vem är din bästa kompis?

    - Jultomten! Och Agroj, Sebastian, StorOliver, Albin och Noel.


11. Vilken är din favoritfilm?

    - Musse Pigg


12. Vilken är din favoritsång?

    - Sov i ro. (Fast mamma har gjort ny text och då heter den Älskling)


13. Vilket är det finaste ordet?

    - Du!


14. Vilket är det fulaste ordet?

    - Andra dumma killar!


15. När blir mamma och pappa arga på dig?

    - När jag inte lyssnar på er och inte gör som jag ska...


16. Vilken är den roligaste leken?

     - Mammapappabarn och musenmusenleken.


17. Vilken är din favoritbok?

     - Tokigt och roligt med Dagge Mask och Misse.


18. Vad är din favoritmat?

      - Revbensspjäll och korv med bröd.


19. Hur är din mamma?

     - Snäll och rolig!


20. Hur är din pappa?

     - Jag älskar honom och är glad när han köper godis till mig!


Fast jag kan faktiskt!

Baka bullar, alltså!  Och goda blev de också!


Imorse var det lussefirande på dagis och nej, det blev ingen stjärngosse; tomte var det som gällde! Och att sitta i mammas knä, så några bra bilder blev det inte...nu scrappar jag vidare; håller på med årets intervju med Joel! Vi ses i morgon!

Baka bullar...

Det gjorde vi idag och bulljä-larna jäste förstås inte! Så, hej alla fantastiska bagerier, nu har ni en stadig kund i fortsättningen! För jag ska inte baka några bullar på VÄLDIGT lång tid framöver, dels för att jag helt enkelt inte tycker det är särskilt kul och inte Joel heller för den delen och dels för att vi har världens bästa bageri, med världens godaste ALLT alldeles i närheten...

Japp, det var min dag, det...fast jag har scrappat också, men det är hemskt mörkt ute, så det får ni se en annan dag. Imorgon ska vi på luciafirande på dagis; försöker "tvinga" Joel att vara stjärngosse i år. Tomte och pepparkaka har han redan varit och mamma vill ju ha bra bilder!


Dags för VAB...

Stackaren hostade sig helt fördärvad igår, så mycket att han till slut kräktes. Usch! Och inatt kom den höga febern, så här har varit tid till annat idag; Joel har bara orkat ligga i sängen. Så mamma bakade och photoshoppade lite. Vilken enorm skillnad olika actions gör. 
 
Första bilden är fixad med grunder; färger, ljus, skärpa, kontrast, eyepop, vinjettering och Noiseware.


Nästa har jag lagt på Soft Bleach-Out Glaze, från Pioneerwoman, tror jag, och därefter dragit lite i reglagen för nivåer, färg och kontrast.
 

Sist ut är svartvit action, denna heter Black White Lighttoned, från Amandas Lighttouch Set.


Det var vad jag hade att bjuda på ikväll! Nu väntar sängen på mig, för det blev en väldigt störd sömn igår. Så, godnatt!

Wow!

Check this out: a million little things 

Great giveaway!

Sommarlayout

Jag är kanske helt bakvänd, scrappar mest sommarfoton just nu när många andra gör julgrejer. Fast troligtvis blir fotona på Joel nedan snart scrappade...först en lo:Bilderna ovan är från vår husbilssemester i Danmark i somras. Bilderna nedan är tagna idag, vid frukostbordet, och ganska photoshoppade; har lagt på en action, Soft Glaze, jobbat vidare med färg och kontrast, mörkat ner bakgrunden, eyepoppat och slutligen Noiseware. Och lite till däremellan...Ja, det är inte enkelt att få komma till skott med kameran längre, men det blev ju bra till slut! Trevlig helg!

Tack tullen!

För din fina avgift på mitt månadspaket från Studio Calico...166 spänn!!!! Hoppas verkligen att kommande paket inte går samma öde till mötes, för då avbeställer jag; paketet är helt enkelt inte värt så mycket! Övriga prenumeranter på ST:s kit, har ni fått betala lika mycket?

Hmmm, väldigt få besökare jag fått plötsligt, är bloggen för trist, eller?