24 layouter hittills i år!

Det är MÅNGA! Och om jag skulle göra som många andra och lägga upp en scrapbudget så blir det som följer:

Layouter:  24 st
Pengar till mig/st: 25 kr
Månadskit: 1 st
Övriga inköp: 0 kr
Kostnad månadskit: ca 300 kr
Pengar att spendera:  (24*25=600 kr-300=) 300kr

Tänk att man kan TJÄNA pengar till sig själv genom att scrappa! Visste väl att det var en kanonhobby!


Jaha, då var det dags igen!

För VAB, alltså...denna envetna hosta och förkylning som återkommer var och varannan vecka. Stackars små barn, hur orkar de? Häromdagen var det 10 av 22 barn närvarande på dagis, det är stort bortfall, det!

Vill tacka Er så mycket för erbjudanden om ljudböcker!

Tack också för alla fina kommentarer om Joels nymålade sänghörna; jättekul att ni också gillar den! Och, ja, Joel gillar den också! Någon undrade om bokhyllan; det är min far, snickaren, som gjort den och den är så fin! Fast originalet är från Inreda.com, men jag minns inte tillverkaren...den påminner ju dock rätt mycket om en tallrikshylla, så en händig person kan nog få till det!

Igår satt jag och pillade  med en layout gjord på lace cardstock. Jag tyckte de var jättefina när de kom och köpte på mig alldeles för många och eftersom jag bestämt mig för att använda det material jag har hemma innan det blir nya inköp (nåja, månadspaket borträknade...) så gjorde jag en LO med ett foto på alldeles ny Joel! Det finns inte så många bilder från den allra första tiden, glömde helt enkelt bort kameran, så jag har länge tänkt scrappa om just det här fotot och det av den enkla anledningen, att jag inte är helt nöjd med den första jag gjorde. Och då menar jag verkligen min första layout! Så här kommer den senaste och den allra första:

image198

Och hur plåtar man lacelayouter??? Lite skevt är det, men den står på stativ. Här kommer den första jag gjorde, med samma foto:

image199

Den lilla ringen längst upp till höger innehåller den sista navelsträngsbiten...och scanningen är usel; det är därför jag plåtar av mina layouter, får helt enkelt inte till det med scannern.

Nu ska jag läsa kameramanual, så jag kan kameran till den ljusa delen av året återkommer! Hej så länge!

En sådan där dag...

...då vi bråkat hela tiden, min son och jag...suck, treåringar är inte lätta varelser att ha att göra med!  Om det bara kom lite superkrafter någonstans ifrån och swischade bort denna enorma trötthet, så skulle tålamodet genast bli mycket större. Finns det överhuvudtaget någon pigg människa i detta ljusfattiga rike?

Idag har jag införskaffat mig en MP3-spelare och for genast iväg till biblioteket för att låna...EN st ljudbok i det formatet fanns inne!!! En! Så jag får väl släpa vidare på min CD-spelare ett tag till och släpa mig iväg till stadsbiblioteket inne i Göteborg, för där finns tydligen nedladdningsbara böcker i MP-3format. Jag kan helt enkelt inte klara en dag på jobbet utan ljudbok nuförtiden, är helt beroende! Om någon skulle vilja prova, så har jag ett par tre böcker, ännu så länge, liggande i datorn. Vi kanske kan låna av varandra?

Helgen sprang iväg som en avlöning; lördagen tillbringades på Sjöfartsmuséet eftersom Joel var bjuden på piratkalas. söndagen tillbringades på akuten i Kungsbacka, då Joel grät för att han hade så ont i öronen. Det var, tack o lov, ingen öroninflammation, men det tar ju sin tid ändå på sådana ställen. Så när vi väl kom ut därifrån gick solen i moln...

Jag har inget nytt att visa, men visst blev väl Joels sov/myshörna fin?
image197

Nu ska jag maila iväg ett par tre bidrag till olika utmaningar på SWEScrapbook och sedan tidigt i säng! Godnatt!

Jag säger bara tack!

Tack för att det finns ljudböcker! Jag läste som en tok innan Joel föddes, men nu varken orkar eller hinner jag med den hobbyn också...så, tack, gode gud, för ljudböcker! Varje dag jag jobbar sätter jag på mig lurarna och lyssnar och på så sätt rinner timmarna iväg...och ni som lyssnar vet väl att man kan låna på biblioteket? Nu vet ni i alla fall...

Färgutmaning på SWEScrapbook, här är mitt bidrag:
image196

Godnatt, nu ska jag lyssna på slutet av Ian Rankin - I de dödas namn. Spännande! 


Onsdag kväll och jag har målat färdigt...

...väggen i Joels rum! Nu är jag skitnöjd och tänker inte göra om där mer. Lite nya kuddar, gardiner och en knallig grön "ryamatta" till så är det klart! Och med det är dagens inlägg färdigt; nu ska jag måla Mickispisen och docksängen...

PS Dagens gnäll utgår ikväll pga att jag helt enkelt inte kan hitta något att gnälla om! Men det är ju kul att ni uppskattar det! Hej, hej!

Fy farao...

...vad jag är trött på att laga mat! Fick jag önska mig ett endaste ting, så vore det en kock! Inte nog med att jag är trött på att laga mat, jag har en gubbe som är sås-kött-potatistypen! Och jag är helt tvärsemot; älskar medelhavsstuket, japanskt, vegetariskt och thailändskt! Suck...räknas kock som hushållsnära, avdragsgill kostnad??? Jaja, vi blev mätta idag också, trots allt...

Idag har jag varit på IKEA och shoppat lite till sonens rum, som vi återigen håller på att göra om; undrar om jag, för det är ju jag, blir nöjd någon gång? Nu får det nog vara färdigt för ett tag; här ska börjas kolla hus igen...

En styck ny layout finns det också. Ett Ord I Veckan-utmaning på SWEScrapbook, veckans ord - Jag:

197060-196

Dagens gnäll;
Varför är det så satans svårt för bilförare att blinka vid sväng nuförtiden?

Med detta säger jag God Kväll till samtliga tittare!

Gokväll!

Lördag, mannen kollar handboll, jag är helt ointresserad så jag scrappar. Men nu har jag fastnat här, framför datorn, och kommer inte loss...konstigt vad den drar i mig! 

Jag har, liksom många andra fått utmärkelse av flera personer, ingen nämnd, ingen glömd och skickar den tillbaks och sedan vidare ut till alla er inspirerande kvinnor! Och män, naturligtvis! Så här ser den ut för er som har missat den:

197060-192

På scrapfronten har det skapats en hel del sista dagarna; my mojo is back! Tack för det! Kollade just in
Swescrapbook och fann två nya publicerade. Nya och nya, förresten, den med cirklarna känns väldigt gammal, gjordes i somras. Utmaningen var "Cirklar"

 image172

Nr två är januari månads call - Jag drömmer om vitt

197060-194

Slutligen en decembermosaik; jag gillar de här mosaikerna för de ger så mycket information! Det är en overlay över hela layouten och följdaktligen svårplåtat...men vem har inte svårt att plåta av den här årstiden?
197060-193

Nu ska jag scrappa vidare! Go helg!

Mera nytt...

Jag scrappar på rutin just nu; det är inte riktigt lika kul längre. Kanske har det blivit för stort och hysteriskt eller så har jag en svacka...kom tillbaka till mig, scraplusten!

En LO från Liseberg i december, med en kille som är totalt koncentrerad på att ratta bilen. Nästan allt material är från januari månadskit från Studio Calico:
image191

Som vanligt, så här års, är färgerna inte riktigt överensstämmande med verkligheten, men så är det ju för alla som plåtar av sina layouter...för er som scannar läste jag en nyss en länk om gratisprogram för autostitching, alltså ett program som auotmatiskt fogar samman scannade layouter. Jag har inte själv kollat eller testat den och har sett att de skriver att det är panoramabilder det handlar om, men det var en scrapkvinna som tipsade om länken så det borda ju funka även för layouter...lägger den här om någon vill kolla:
Autostitch

Nytt...

Tulpaner...
image189

Och ett trött Luciatåg...
197060-190

Gokväll!

Det märks nu...

...att helgerna är över och bloggandet och kommentarsskrivandet har ökat igen! Tusen tack för det!

Lördagskvällen är här och jag är totalt slut som människa...guuud, vad jag längtar efter att få sova så länge JAG vill, inte så länge (tidigt!) Joel vill! Suck! Borde gå och lägga mig, men grannfan har sin TV på så förbannat högt! Jag är INTE våldsam, men den damen är sååå dum att jag skulle vilja klappa till henne! Nä, fy för grannar  och lyhörda hus! Och till råga på allt är det ett ständigt gråmörker omkring oss! Herregud, vad jag, och många med mig, längtar efter våren!  Har ingen som helst lust att fotografera och med det faller ju lite lusten att scrappa också; inga bra bilder = inga bra layouter!

Sådärja, lite gnäll idag igen!

I år ska jag inte köpa så mycket scrapmaterial; jag ska använda det jag har och koncentrera mig på månadspaketen från
Studio Calico som är fantastiskt sammansatta! Har fått tre stycken ännu så länge och varit såååå nöjd! Måste väl tillägga att någon mässa lär jag spendera pengar på, förstås...

Har inget nytt att visa upp; ljuset, ni vet, men tittar solen fram imorgon, växer tulpaner på denna blogg! Go´kväll, scrappare!


Måndag förmiddag...

Hej på er!

Måndag igen och vi är lediga. Grått och trist, som vanligt får jag väl tillägga. Igår vaknade vi upp till ett snöbelagt Göteborg och yippii, äntligen! Sen frukost och på med paltorna för att rulla oss i snön...då kom regnet. Inte så mycket i början, så vi hann med både snögubbe och pulkabacke, men till slut gav vi upp och tog med kompis in i värmen för mer lek inomhus. Hoppas innerligt att det kommer mer snö snart, för visst vore det trist att säga " i år var det snö tre timmar!"

Häromdagen intervjuade jag Joel och gjorde en layout om det. Lägg märke till svaret på fråga 19! Undrar om han hört mig framför seg dator emellanåt?
197060-188

Hej på en stund!

God fortsättning till Er!

Hoppas Ert år börjat bra!

Det blåser isande vindar här i Göteborg och son och man är i Mölndals ishall och kollar hockey; den lille ska tydligen indoktrineras in i detta spel...mmm, lagsport är bra! Men nu ringde mannen precis och den lille ville inte vara kvar längre, så så värst lång stund för mig själv blev det alltså inte...och det mesta gick åt till dammsugning!

Här är  nytt...först en bild från BB; vi har nästan inga bilder därifrån, var väl i ngt slags trance efter förlossningen...snygg min på mig, eller hur? Äh, spelar inte så stor roll, bilden är viktig för mig;
197060-187

Ytterligare en bild från bebistiden:
197060-186

Och slutligen två stycken från Lisebergs julmarknad nu i december:
197060-185
197060-184

Ha en trevlig helg och Ni, tack för alla kommentarer ni skriver!